Cum interpretezi graficele cu lumânări (candlesticks)?

Cunoștințele de analiză tehnică sunt esențiale în tranzacționarea monedelor virtuale. Totuși este adevărat că într-un mediu atât de volatil, există posibilitatea ca aceste informații să nu fie suficiente. Așa că îți recomand să fii mereu la curent cu cele mai noi știri din lumea criptomonedelor. Doar în acest fel șansele tranzacțiilor de succes pot fi maximizate.

Cum analizezi o lumânare (candlestick)?

În general vei descoperi că lumânările au două culori: verde și roșu. Mai există și lumânările fără culori (pline și goale), dar nu mi se par la fel de prietenoase. O lumânare verde indică faptul că valoarea a crescut, iar una roșie că a scăzut.

Elementele unei lumânări:

1) Deschidere (open)

Este valoarea inițială pe intervalul specificat. De exemplu, dacă alegi să urmărești un grafic cu lumânări la interval de o zi, deschiderea va fi valoarea perechii de la ora 0:00:01.

2) Închidere (close)

Este valoarea finală pe intervalul specificat. Urmând același exemplu de mai sus, ar însemna valoarea perechii de la ora 23:59:59.

3) Minim și maxim

Desemnează valoarea minimă, respectiv maximă, pe care a avut-o o pereche de criptomonede în intervalul reprezentat.

4) Corpul lumânării (body)

Este zona colorată a lumânării și reprezintă diferența dintre punctele de deschidere și închidere ale perechii.

5) Coada (inferioară sau superioară)

Coada (numită și shadown) este, de obicei, desenată cu o linie. Ea reprezintă diferența dintre extremele valorii (minim sau maxim) și extremele de timp ale intervalului (închidere sau deschidere).

Comentarii